Waarom online ondernemen?

CCV Belgium nieuws
webshop2

Online shopping is populairder dan ooit, zo spendeerden ruim 8,4 miljoen Belgen meer dan €10 miljard aan online aankopen in 2017 alleen. Dit is dan ook hét moment om een online onderneming te starten of je fysieke winkel uit te breiden naar het online landschap. Je moet natuurlijk wel weten hoe je eraan begint. Het uitbouwen van een webshop vraagt namelijk de nodige kennis en brengt veel vragen met zich mee.

Om je een antwoord te bieden op deze vragen, staat CCV voor jou klaar tijdens de Unizo Online Startersdag op 26 april. Onze experts zullen je dan de nodige tips & tricks geven om jouw online onderneming tot een succes te maken. Het hebben van een webshop brengt namelijk veel voordelen en opportuniteiten met zich mee. Wij hebben er alvast een aantal voor je op een rijtje gezet. 

1.    Je bent 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend 
Een webshop kent geen sluitingsuren, deze is 24/7 geopend voor je klanten. Het is de perfecte manier om je klanten een bepaalde vrijheid en flexibiliteit te bieden. Als klant bepaal je namelijk zelf wanneer je een aankoop doet vanuit je luie zetel. 

2.    Je bereikt een groter publiek en creëert meer omzet
Een groot voordeel van een webshop is dat deze niet geografisch gebonden is zoals een fysieke winkel. Met een webshop kun je niet alleen (potentiele) klanten in het hele land, maar zelfs over de hele wereld bedienen. Je vergroot daardoor automatisch het bereik van jouw onderneming. Deze grotere afzetmarkt zal bijgevolg je omzet doen stijgen. 

3.    Je verkrijgt meer inzicht in het gedrag van je klanten 
Met een webshop kun je het koopproces van je klanten tot in het kleinste detail observeren en meten. Je kunt precies zien wanneer ze afhaken, hoelang ze op bepaalde pagina’s blijven, welke producten ze het meest aanspreken etc. Aan de hand van deze statistieken verkrijg je dus meer inzicht in het koopgedrag van je klanten. Zo kun je je webshop volledig optimaliseren naar de behoeftes van de klant. 

4.    Je kunt relatief goedkoop van start gaan
Het opstarten van een webshop brengt in verhouding met een fysieke winkel lage kosten met zich mee. Je betaalt geen hoge kosten voor het huren of aankopen van een pand en het huren van kantoorruimte is (in vele gevallen) ook niet nodig want je kunt gemakkelijk vanuit thuis werken. Je investeert alleen in het opzetten en inrichten van je webshop en dat kan je zo duur maken als je zelf wilt.  Van een design door een top notch agency tot het geheel zelf opzetten van een webshop, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

thuiswerken
Waarom willen ondernemers niet online verkopen?
Toch ziet ruim 50% van de ondernemers het online verkopen van producten en services niet als een absolute must maar eerder als een don’t. Een belangrijke reden die ondernemers ervan weerhoudt om aan e-commerce te doen is een gebrek aan tijd en kennis. Het opzetten van een webshop vergt namelijk enige knowhow die startende ondernemers vaak niet bezitten.  Daarnaast is de kostprijs van een op maat gemaakte webshop vaak te hoog en hebben ondernemers vaak moeite om voldoende kapitaal hiervoor vrij te maken. Ook zien veel ondernemers simpelweg geen direct voordeel in het online verkopen van hun aanbod. Ze vinden hun productaanbod vaak ongeschikt voor de online verkoop omdat dit bijvoorbeeld uit maatwerk producten bestaat. 

Hoe kan CCV helpen?  
De hoge kosten die gepaard gaan met het oprichten van een webshop en een gebrek aan kennis, weerhoudt een groot aantal ondernemers ervan om aan e-commerce te doen. Echter zijn er verschillende, voordeligere en makkelijkere manieren om een webshop op te zetten. CCV biedt zo’n oplossing aan, namelijk met het platform CCV Shop.  CCV Shop is een totaaloplossing waarin jij je volledige webshop kunt inrichten, bestellingen kunt ontvangen en betalingen kunt verwerken. 

premiumservicesWanneer je al enige ervaring hebt met webshops zet je met behulp van de modules je webshop heel snel op. Echter bezit niet iedereen deze skills en know how. Daarom biedt CCV extra ondersteuning aan in de vorm van Premium Services. Je webshop wordt dan volledig opgebouwd door experts en volledig aangepast aan de behoeften van jouw klanten en onderneming.  Verder vergt CCV Shop ook geen grote investering maar betaal je een maandelijks bedrag, v.a €19.95.  Met CCV Shop kan iedereen een webshop opzetten, zowel een startende online ondernemer als een ervaren webshop eigenaar. 

Conclusie
Het hebben van een webshop genereert veel mogelijkheden en brengt veel voordelen met zich mee. Zo vergroot je je bereik, staan je klanten nooit voor een gesloten deur en ben je ook nog voordeliger uit dan met een fysieke winkel.  Wil je graag meer weten over online ondernemen of wil je jouw webshop de beste start geven? Chat dan met ons tijdens de Unizo Online Startersdag op 26 april.  Of ben je al overtuigd en wil je al eens vrijblijvend starten met een webshop? Probeer CCV Shop dan gratis uit via www.ccvshop.be. Voor meer informatie over CCV Shop kun je ons bereiken via sales@be.ccv.eu of 0800 22 789.
 

Tags
Accepteer de Social Media cookies op deze website om te kunnen delen. Deel dit bericht