Twee jaar contactloos betalen in België: slechts 0,27% betalingen is contactloos

CCV Belgium nieuws

In mei 2015 vond bij CCV de eerste contactloze betaling plaats. Sindsdien verwerkte het bedrijf 317 921 contactloze betalingen, slechts 0,27% van het totale aantal. “Er is nog een lange weg te gaan,” zegt Tim Meersschaut van CCV. “De veralgemening komt er pas wanneer alle banken contactloze kaarten uitgeven.”

 

CCV was het eerste betaalbedrijf in België dat contactloze betalingen op haar terminals mogelijk maakte. “Wij konden steunen op de technologie uit Nederland, waar we marktleider zijn en dus sneller nieuwe technologiën kunnen invoeren”, zegt Tim Meersschaut, COO van CCV. Contactloos betalen kan op de betaalterminals van CCV sinds kort ook met de smartphone (Android Pay).

 

In België komt contactloos betalen maar traag uit de startblokken. Dat komt enerzijds omdat de terminalinfrastructuur van de marktleider op zich liet wachten, maar ook omdat er maar weinig banken zijn die contactloze kaarten uitgeven. 

Ter vergelijking: in Nederland werd onlangs de miljardste contactloze betaling verwerkt. https://www.ccv.nl/nieuws/overzicht/miljardste-contactloze-betaling-bij-bloemenkiosk 

Mastercard en CCV slaan de handen in elkaar

“Handelaars en klanten zijn erg enthousiast over contactloos betalen. De aankoop wordt gewoon veel sneller afgerond”, vult Meersschaut aan. Om die reden besloten CCV en Mastercard een sensibiliseringscampagne op te zetten die vooral handelaren aanzet om contactloze betalingen te gaan aanvaarden. 

“Vandaag aanvaarden meer dan twintigduizend CCV terminals contactloze kaarten. Voor de grote forcing is het echter wachten tot alle Belgische banken contactloze kaarten uitgeven.”

Weetjes over contactoos betalen:

  • Een gemiddelde contactloze betaling bedraagt € 26,80.
  • Een contactloze betaling zonder pincode gaat gemiddeld 9 seconden sneller dan een niet-contactloze betaling
  • Een contactloze betaling kan zonder pincode tot een bedrag van € 25, vanaf dat bedrag wordt de code gevraagd. 
  • Per schijf van 50 euro dien je telkens opnieuw je pincode in te geven. 
  • Contactloze betalingen kunnen zowel Bancontact als Maestro betalingen zijn
  • U herkent contactloze kaarten door middel van het golfjes-icoontje.
  • Contactloos betalen via Android Pay kan enkel met een BNP Paribas Fortis-kredietkaart (of Fintro of Hello! Bank).  Deze kaarten kan je aan je smartphone linken. Zo wordt je smartphone je kredietkaart.  
Accepteer de Social Media cookies op deze website om te kunnen delen. Deel dit bericht