Contactloos betalen: CCV en Mastercard slaan de handen in elkaar

CCV Belgium nieuws
Contactloos betalen

CCV was de eerste in België om hun terminals uit te rusten met de ‘Near Field Communication’ technologie (NFC). Bij deze technologie hoef je de betaalkaart niet langer in een terminal te steken, maar hou je die er boven. Gevolg: sneller en gemakkelijker betalen. CCV en Mastercard zetten samen een sensibiliseringscampagne op om handelaars bewust te maken van de voordelen van contactloos betalen.  

Terwijl het fenomeen in Nederland erg gekend is, hinkt België flink achterop. De nieuwste generatie CCV-terminals is nochtans al klaar om contactloze betalingen te aanvaarden.

Contactloos betalen

Samenwerking CCV en Mastercard
Het draait nu dus vooral om bewustmaking bij de Belgische handelaars, iets wat CCV en Mastercard goed hebben begrepen. Zij zetten een sensibiliseringscampagne op om de handelaar aan te zetten tot het aanvaarden van contactloze betalingen. Een selectie van CCV-klanten met een contactloze terminal ontvangt van Mastercard het nodige promomateriaal om aan de consument duidelijk te maken dat er in zijn zaak contactloos kan betaald worden. Bovendien kan de handelaar ‘contactloze ambassadeur’ worden en kans maken op 3000 € voor de inrichting van zijn zaak. 

Mastercard logo


Voordelen contactloos betalen
Voor de handelaar betekent contactloos niet alleen een snellere afhandeling aan de kassa, ook voor klanten is het puur comfort. Contactloos betalen is immers snel, eenvoudig én veilig.


Veelgestelde vragen
1. Hoe weten klanten of ze contactloos kunnen betalen met hun kaart?
Als het golfjessymbool op hun kaart staat, kan hij of zij contactloos betalen.
Logo contactloos betalen
2. Lukt dit voor eender welk bedrag?
Contactloos betalen lukt altijd. Bij kleine bedragen onder de €25 dienen klanten geen pincode in te geven. Dit is wel het geval voor bedragen boven de €25.

3. Is contactloos betalen veilig?
Jazeker. De technologie achter contactloos betalen is exact dezelfde als bij standaardbetalingen met de kaart. Net zoals bij andere transacties zijn contactloze betalingen beschermd tegen fraude.


Is jouw terminal nog niet klaar voor contactloos betalen? Ontdek hier ons aanbod.
Contacteer onze salesafdeling op sales@be.ccv.eu of het gratis nummer 0800 22 789 voor een inruilvoorstel!
 

Accepteer de Social Media cookies op deze website om te kunnen delen. Deel dit bericht